Feed The Beast Wiki
Advertisement
BuildCraft
Modicon buildcraft.png
Huidige ontwikkelaarsSirSengir
Voormalige ontwikkelaarsSpaceToad, Krapht
Versie3.7.2
URLLink
Modificatiepakketen
Feed The Beast Unleashed
Feed The Beast Unhinged
Direwolf20 1.5
Feed The Beast 1.5.2 Beta with GregTech
FTB Ultimate
DireWolf20 Pack
MindCrack Pack
YogCraft Modpack
FTB Lite
Magic World
Tech World
Feed The Beast Beta Pack A
New World Mod Pack
Infamy
Magic Farm

BuildCraft is een mod die machines gebruikt om middelen te delven, items te maken en goederen te sorteren. Het heeft ook machines die automatisch gebouwen kunnen maken, gebaseerd op blauwdrukken. Daarnaast heeft deze mod ook een buizentransportsysteem voor items, vloeistoffen en energie.

Buildcraft machines lopen op een nieuw type energie, Minecraft Joules (MJ) en drie typen motor kunnen deze energie opwekken: de Redstone Engine, de Stirling Engine en de Combustion Engine. Er zijn daarnaast ook andere mods zoals Thermal Expansion, Forestry en Railcraft die nieuwe motoren toevoegen aan het spel zoals bijv. de Electrical Engine die IndustrialCraft 2 stroom (EU) omzet in BuildCraft stroom. Verder introduceert BuildCraft twee nieuwe vloeistoffen: oil en fuel om een verhoogde energie output te genereren. De Buildcraft Wrench is een nieuw gereedschap om machines en buizensystemen de roteren.

Indien de GregTech IC2 addon is geÏnstalleerd worden een groot aantal van de BuildCraft recepten veel ingewikkelder en duurder, m.n. de steengroeve

Handleidingen

Externe links

Advertisement