Feed The Beast Wiki
Advertisement
Feed The Beast Wiki

Template:Orphan

Thaumcraft
Modicon thaumcraft.png
Huidige ontwikkelaarsAzanor
Versie3.0.3
URLLink
Niet erkende parameter: imagewidth

Thaumcraft is een mod geschreven door Azanor. De versie in de FTB modpack is Thaumcraft 3, wat een compleet andere mod is dan Thaumcraft 2. Thaumcraft focust zich op de niet zichtbare magische aura's die bestaan in de Minecraft wereld. Van de Thaumcraft site: "Dit is waar de hele mod om draait - magische energie onttrekken aan fysieke objecten in de vorm van Essentia en deze te gebruiken om wonderen te verrichten".

Aura vs Flux

Aura is de natuurlijke magische energie die alles in de Minecraft wereld omringt. Het bevindt zich in Aura Nodes die over de hele wereld zijn te vinden. Elke Aura Node heeft een basis hoeveelheid energie die hij kan bevatten. De Aura kan worden afgetapt door een Thaumaturge en worden geoogst voor z'n energie, beter bekend als Vis. Als een Aura Node niet de basis hoeveelheid energie heeft die hij hoort te hebben zal hij proberen zichzelf op te laden door energie te onttrekken aan nabijgelegen Aura Nodes of van Infused Ore. Gedurende dit proces zal de node willekeurig Flux genereren. Dit is een magische vorm van onbalans. Terwijl de aura's proberen orde en balans te herstellen, zal de Flux worden verwijderd, iets wat verregaande gevolgen kan hebben op het land en de inwoners rondom de node. Deze gevolgen kunnen o.a. slecht weer zijn of misselijkheid bij de speler. De meest voorkomende vorm van Flux is het ontstaan van magische wezens bekend als Wisps.

Research

De meeste items in Thaumcraft kunnen niet gemaakt worden in een standaard werkbank. In plaats hiervan maakt Thaumcraft gebruik van een onderzoeks mechanisme dat items ontsluit door het doen van ontdekkingen.

De mod heeft als bedoeling om de speler d.m.v. intuïtie, onderzoek en soms door simpelweg proberen. Het wordt aangeraden om te proberen het onderzoekssysteem te doorgronden aangezien dat een zeer groot deel uitmaakt van de mod, in plaats van naar de FTB wiki te gaan. Als je een inleiding in het onderzoek in Thaumcraft wil hebben zonder weggevertjes, gebruik dan de Getting Started (Thaumcraft) handleiding. Voor een volledige lijst met ontdekkingen en de benodigde Essentia voor elke ontdekking, kun je de Thaumcraft Research and Discovery handleiding gebruiken.

Externe links

[[Category:Mods]/nl]


Advertisement