Feed The Beast Wiki
Advertisement
This page is a translated version of the page Oil (BuildCraft) and the translation is 100% complete.
Deze pagina gaat over de Olie toegevoegd door BuildCraft. Voor overig gebruik,zie Oil.
Olie


ModBuildCraft
TypeVloeistof

Olie is een vloeistof die is geïntroduceerd door BuildCraft die 30 RF/t produceert als ze wordt gebruikt in een Verbrandingsmotor (of 3 MJ/t in oudere versies). Olie kan verder worden verwerkt tot Brandstof in een Raffinaderij die 60 RF/t produceert.

Oliebronnen

Olie kan worden opgepompt uit natuurlijke oliebronnen in de wereld. Ondanks dat oliebronnen in elk type biome gevonden kunnen worden, zijn ze in grotere getale aanwezig in de woestijn. Oliebronnen kunnen ook gevonden worden in de oceaan, echter mixen ze niet goed met Water. De oliebron zelf bestaat uit de bovengrondse oliespuit, een 1-block brede schacht in de bodem en een diepe ondergrondse oliebron.

De hoogte van een oliespuit kan enige aanwijzing geven over de grootte van de ondergrondse oliebron. Middelgrote bronnen hebben ergens tussen de 100 en 1.000 emmers olie terwijl grote oliebronnen 2.000 tot 17.000 emmers olie hebben.

Extractie

Olie wordt opgepompt door een pomp en getransporteerd met waterdichte buizen. Het kan rechtstreeks in een motor worden gepompt om energie op te wekken of in een tank om te worden opgeslagen.

Ondanks dat het geen tijds-efficiente manier is, kan olie ook met de hand worden getransporteerd m.b.v. emmer, net als elke vloeistof.

Gallerij


Advertisement